Onze missie en zienswijze

Wij willen een maatschappelijk en bereikbaar notariaat zijn:

Momenten in het leven.  (Onze missie)

Niets is veranderlijker dan de mens. En ook het leven zit vol verrassingen. Aangename en minder aangename. Op sommige gebeurtenissen verheugt u zich, terwijl andere u juist pijnlijk raken. Opeens staat u op een kruispunt in uw leven en kunnen er emoties oplaaien. Welke weg u ook inslaat, ieder stap heeft consequenties op juridisch en fiscaal gebied. De kunst is dan om verstand en gevoel in evenwicht te brengen.

Aangenaam kennis te maken

Wat is voor u belangrijk in het leven? Die vraag is gemakkelijker gesteld dan beantwoord. En wellicht zijn er meerdere antwoorden. Bij Hermus Notaris hechten wij aan een persoonlijke benadering. Want ieder mens is uniek. Met een unieke levenswandel. Hoe we u helpen? Allereerst willen we u graag beter leren kennen. Voor ons begint dat met een goed gesprek.

Een oplossing zoals u die zich voorstelt

Bij Hermus Notaris nemen we de tijd voor u. We luisteren, leven ons in en scherpen uw vraag aan. We doorgronden uw omstandigheden. Gaandeweg ontstaan ideeën, varianten en alternatieven. Het resultaat? Na een of meerdere gesprekken bieden we u een antwoord dat samenvalt met uw vraagstelling. En dat het gunstigst voor u uitpakt. Zowel zakelijk als privé vallen alle stukjes van de puzzel op hun plaats. Op deze manier ontwikkelen we oplossingen om geschillen te voorkomen. Maar altijd oplossingen die overeenkomen met uw verwachtingen. Of deze overtreffen.

De kracht van vruchtgebruik

Die brengen we graag aan u over. Dat begint met een mooi testament. Eerst een zorgvuldige analyse: testamenten maken als een Betawetenschap.

Een fiscale afhandeling van een nalatenschap: – de turbo verdeling -  dat is ons specialistische werk. Uw huis doorschuiven voor de AWBZ, koopsommen verrekenen met erfdelen en  schenkingen en dus 20% erfbelastingtarieven omzetten in 10%: we doen  het graag voor u. Een tweetrapsopvullegaat om de bakjes met vrijstellingen voor de erfbelasting te vullen: we combineren het allemaal. (Vakantie)woningen en (woon)boerderijen splitsen of laten vererven via de bloedlijn. Altijd een win-win situatie. Voor u en de (klein-)kinderen maar we denken ook aan de verzorging van “de koude kant”. Want eerlijk is eerlijk. Harmonie staat bij ons hoog in het vaandel.

Hermus Notaris en de kunst van het recht. Wij zijn specialist in de turboverdeling! Als enige in de regio. Kijk bij specialisme.

Om met schilder Evert Thielen te spreken: “maken wat je voor ogen staat: bescheiden en ambachtelijk”. Tot in detail.

Een vraagstelling via de mail bereidt ons beter voor. Of maakt u een afspraak voor het bespreken van de maatwerkoplossing. We kunnen u in een persoonlijk gesprek dan direkt adviseren. Een eerste praatstuk ligt als u wilt gereed.

Geniet van onze hobby en ons mooie vak. Wij gaan voor de inhoud en die delen we graag met u. Doe er uw voordeel mee. Wij hebben de lezingen en informatie met zorg voor u samengesteld. Download onze presentaties onder de rubriek lezingen of downloads: wij zijn fan van het Belgische huwelijksvermogensrecht, de Jabulani en radar-testamenten maar speciaal ook de turboverdeling. Hermus Notaris is specialist in familie-vermogens- en nieuw fiscaal erfrecht. Voor fusiegezinnen kennen wij speciale oplossingen.

Welkom in onze Bibliotheek – moderne multimedia staan u ter beschikking.

Voor een eigen oriëntatie, als u gezellig wat wilt studeren of  bij ons wat wilt telewerken loopt u binnen in de middag. De koffie staat voor u klaar. Ook nemen we dan graag wat documenten van u aan. We hanteren de menselijke maat, maar: neemt u gerust ook uw i-pad of smartphone mee! Onze hobby staat u ten dienste. Zo zien wij dat bij Hermus Notaris.

Hermus Notaris en EPN-(estateplanning-) notaris Nieuwe stijl

Notaris Hermus is gecertificeerd estateplanner en ook aangesloten bij het Register Estateplanners. We hebben in dat specialisme een duidelijk regionaal aandachtsgebied. Dat willen wij uitdragen. Op voorspraak van u.

Als een van de eerste dertig Epn-(estateplanning-) notarissen nieuwe stijl behaalde notaris Hermus op 8 oktober j.l. het examen van de specialistenvereniging volgens de nieuwe kwaliteits-kennisnormen die gelden voor de toekomst en vanaf 2016 voor Estateplanning-notarissen verplicht zijn. Bij ons hebt u dus een streepje voor. Wij zijn hiermee klaar voor uw toekomst. Zie ook bij: kantoornieuws.

Informatie en afspreken!

Oriënteert u zich alvast op onze pagina’s hiernaast en maakt daarna een dan een afspraak voor voor het echte maatwerk!

logo_vasn.gif

Een gewone notaris, maar dan anders: met interesse in vermogens- en bedrijfsoverdracht: huwelijksvoorwaarden, fiscaal erfrecht en fiscale boedelafhandeling, estateplanning. Maar ook  kavelruil en grondbeheer. Gecertificeerd lid van EPN. Werken via het Harmonicamodel? Zie vacatures.