Vacatures

 

Nieuw in 2015: Ons kantoor is in haar 15e jaar - tijd voor een update. Doet u mee?

Speerpunt: familievermogensrecht. Onze medewerktsters ontwikkelen zich zodanig dat ze gaan doorstuderen op HBO en academisch niveau. Wel blijven ze parttime aan ons kantoor verbonden. We zijn dus altijd geïnteresseerd in nieuw talent. We hopen immers dat u onze ambities volgt.

(Kandidaat)notarissen let op:

Wij werken via het gildensysteem: een harmonicamodel dat steeds de juiste mensen op de juiste plaats beoogt.  Dat kan zijn voor vaste tijden in de verschillende secties, maar ook voor deeltijdwerk als junior of senior voor waarnemingen of als praktijkondersteuner c.q. werkvoorbereider. Praktijkondersteuner is bij voorbeeld een taak die erop neerkomt dat u actualiteiten uitlegt aan cliënten met een enthousiasme dat cliënten aan ons bindt. Achter de schermen werkt de ervaren redactie dan aan de concretisering van de oplossing die u voorstelt. Een fijne afwisselende parttime invulling die ook gepaard kan gaan met waarnemingen of toekomstig toegevoegd notaris. U neemt wat tijd vrij van uw bestaande kantoor en werkt via Please een aantal uren per maand voor ons. Ook voor young professionals die op meerdere kantoren tegelijk uren willen opbouwen zodat stages sneller kunnen worden voltooid. De opleiding wordt meegefinancierd. Een unieke oplossing voor mensen die meer uren willen werken dan nu mogelijk is.

Ook voor studenten en (aankomend) notarieel medewerkers is een (meeloop)stage of flexibel contract mogelijk.  Wij schrijven u in op de Huismerknotarispool en plannen u in overleg in!

Stuurt u even een mail naar: info@notarissonenbreugel.nl met c.v. 

Familievermogensrecht/Student-assistent

Voor Familievermogensrecht zijn we op dit moment ook geïnteresseerd in mensen die willen werken via de Hermus Academy:  student-assistenten. Dit ter ondersteuning van onze ervaren juristen. Met name een medewerker/medewerkster op het niveau van 3 jaar Fontys Fiscale Economie of Avans Fontys HBO Recht of een student-assistent notarieel recht kan op onze belangstelling rekenen. Vaak bent u dan gezien uw uitgebreide studie op het gebied van Inkomstenbelasting, Successierecht en Overdrachtsbelasting alsmede gezien uw kennis van de daaraan gepaard gaande civiele rechtsgebieden een interessante gesprekspartner voor voor de notaris en cliënten voor de afhandeling van nalatenschappen en echtscheidingen.  U verzamelt relevante gegevens en brengt dat in een kader ten behoeve van de uiteindelijke akte of belastingaangifte. U bent de rechterhand en persoonlijk assistent van de notaris en dat geeft u de kans het recht in de praktijk te brengen, het kantoor scherp te houden ter voorbereiding van nieuwe producten en het volgen van recente ontwikkelingen maar zeker ook om met echte klanten in contact te komen. Dat mag via een stage (student-asssistent) maar ook “voor echt!”.

Hermus Academy

Goede mensen voor wie leren een feest is, zijn voorts bij ons dus altijd welkom. We hebben een jong en ambitieus team, dat gecoached wordt door ervaren juristen. Een scriptie schrijven tijdens uw verblijf of het kantoor wordt aangemoedigd. Dat zet het merk Hermus Notaris verder “op de kaart” en geeft ons de kans de wetenschap mee te dienen.

Dat geldt voor kandidaat-notarissen, hbo-juristen en andere notariële medewerkers.

De formule is uniek en we hebben er goede ervaringen mee: zo ongeveer een jaar voor het einde van uw studie – de periode dat u nog enkele tentamens en een scriptie schrijft – neemt u contact op met Hermus notaris Son. Hij biedt u dan een jaarcontract op oproepbasis. Gedurende dat jaar rond u uw opleiding af en begeleiden we u in een beroepsstage tot aankomend kandidaat-notaris, notarieel jurist, juridisch-fiscaal medewerker of registernotarisklerk. Dat geeft u de mogelijkheid om straks goed beslagen ten ijs te komen, een mooie scriptie te schrijven en ervaring op te doen. Hermus Notaris Son is een erkend leerbedrijf, aangesloten bij Encabo doch ontwikkelt zich thans met succes door tot official partner bij Fontys Avans en de Universiteiten.

De markt moet meer moraal krijgen zeggen ze in Den Haag. Herkent u zich daarin? Dan bent u uit het goede hout gesneden. Meedoen dus in ons bedrijf; leven en leren, voor de maatschappij. Duurzaamheid.

Ervaren “aktenmakers” die een kei zijn om de beschikkingsbevoegdheid van personen te herkennen zijn altijd zeer welkom. Het onderkennen van de beschikkingsbevoegdheid, de preciese situering van de percelen en de herkomst daarvan alsmede het doorgronden van kettingbedingen en erfdienstbaarheden vergen een flinke dosis “speurzin”. Puzzelen is de kern van het onderdeel: registergoed. Dat wordt nog betaald ook! En u kunt dan prima samenwerken met de bestaande jurist(en) en notariële medewerkster registergoed. Voor de echte puzzelaars wordt resultaat extra beloond. Het resultaat – rechtszekerheid – telt voor ons immers zwaar. En de notaris is daar uiterst kritisch op. Dat kan ook niet anders.

Stuur uw c.v. naar: info@notarissonenbreugel.nl en wij nemen contact met u op!  Bellen mag ook: 0499-470480.

Ook stageplaatsen voor secretaresses en juridisch medewerkers/juristen in opleiding (ROC-Fontys) zijn bespreekbaar.

Wij werken samen met Please. (www.please.nl). Dat biedt de medewerkers van ons kantoor de professionaliteit en secundaire voorwaarden van een grote organisatie. Zo zijn we “groot” met een menselijke maat! Uw pensioen, verzekeringen, fietsplan en pc-aanschaf (met kortingen) zijn dan anders dan een notariskantoor zelf kan bieden, in meer dan goede handen. En over een opleidingsplan maken we goede afspraken. Dat is in ons beider belang. De button please op tv geeft veel informatie. Ze geeft toegang tot onze “externe” personeelsafdeling en uw digitale personeelsdossier.

Voor jonge mensen met een meer administratieve/secretariële achtergrond is bijgaande functieomschrijving wellicht interessant – het instapprofiel in ons bedrijf is hetzelfde als hiervoren omschreven!

 

Hermuspersoneel-Wk2                               

 Klik op bovenstaande link voor onze advertentie: Ben jij op zoek naar een leuke functie in het notariaat?