Wij

Aangenaam kennis te maken

Wat is voor u belangrijk in het leven? Die vraag is gemakkelijker gesteld dan beantwoord. En wellicht zijn er meerdere antwoorden. Bij Hermus Notaris hechten wij aan een persoonlijke benadering. Want ieder mens is uniek. Met een unieke levenswandel. Hoe we u helpen? Allereerst willen we u graag beter leren kennen. Voor ons begint dat met een goed gesprek.

Een oplossing zoals u die zich voorstelt

Bij Hermus Notaris nemen we de tijd voor u. We luisteren, leven ons in en scherpen uw vraag aan. We doorgronden uw omstandigheden. Gaandeweg intstaan ideeën, varianten en alternatieven. Het resultaat? Na een of meerdere gesprekken bieden we u een antwoord dat samenvalt met uw vraagstelling. En dat het gunstigst voor u uitpakt. Zowel zakelijk als privé vallen alle stukjes van de puzzel op hun plaats. Op deze manier ontwikkelen we oplossingen om geschillen te voorkomen. Maar altijd oplossingen die overeenkomen met uw verwachtingen. Of deze overtreffen.

Wij brengen onze kennis naar buiten toe met een uniek instrument:

In samenwerking met www.mijneigenhaard.nl brengen we een toegankelijke en exclusieve dienstverlening voor de regio Eindhoven-Helmond. Wij zijn ambassadeur en exclusieve partner in de regio. Komende wetgeving wordt nu al toegepast. De bijbehorende boeken zijn een must voor iedere huizenbezitter die (fiscaal) meer wil doen met de woning. Ze geven inzicht in alle juridische en fiscale aspecten bij iedere stap in uw leven. De voucher met korting kunt u daar downloaden voor Hermus Notaris en Estateplanning.

Onafhankelijk

Wij zijn onafhankelijk (geen stempelaar in opdracht van een van de partijen!) en brengen alle partijen voordat een transaktie tot stand komt dus eerst op gelijk kennisniveau. Dat is de missie die notaris Rini Hermus uit de “Nijmeegse school” van prof. mr. Martin Jan van Mourik meekreeg en dus ook sinds zijn eigen docentschap aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, uitdraagt. Daar houden wij aan vast, wat er ook gebeurt en daar profiteert u dus van juist in deze woelige tijd. De verloedering moet uit het notariaat aldus professor Van Mourik bij zijn afscheidsrede onlangs. Hermus notaris Son maakte zijn specialisme van alles rond die eigen woningbezitter. Van rechtsbescherming en het bieden van zekerheid tot belastingbesparen (EPN-estateplanning). De Nijmeegse school kenmerkt zich door een hoog sociaal gehalte. Betrokkenheid bij wat u doet en wat u belangrijk vindt. Het totstandbrengen van familieperspectief  in voorheen verstoorde relaties achten wij een eer en stemt ons tot grote vreugde. Family-life: daar gaat het om!

Son en Breugel: vanouds een kruispunt van wegen met een al 100 jaar regionale visie!

Hermus is ruim tien jaar dorpsnotaris in Son en Breugel en de groene regio (privéwoonplaats Lieshout en Mariahout) daaromheen. Zijn in familieverband gedreven onderneming is vanaf 1-1-2001 gestart. Het notariële protocol behoort vanaf 1 maart 2001 tot zijn verantwoordelijkheid en is duidelijk geïnspireerd door zijn familiewortels van moederszijde: (Merkelbach) te Lieshout en van oomszijde oud-notaris L.A.J. Snoeijs, als notaris destijds te Veghel. Een vertrouwd adres dus in de Oost-Brabantse regio en dat is geen toeval: 100 jaar geleden al werkte de Sonse Notaris Van de Westelaken voor de regio Eindhoven, Woensel, Nuenen, Best, Sint-Oedenrode en Lieshout/Gemert: bron: boek: “Notaris Van de Westelaken en het dorp Son van rond 1900″). Ook nu – evenals toen – nog zorgen die regio’s voor een nagenoeg constant aanbod van opdrachtgevers! Wij zijn dus heel bekend met genoemde notariële protocollen.

Eindhovenregio.huismerknotaris.nl

Hermus Notaris bestaat dit jaar 12 1/2 jaar

Door de  vaste wortels in de regio verhogen we  in 2013 geen tarieven voor ons moderne internetlabel www.huismerknotaris.nl.  Notariaat moet betaalbaar en toegankelijk blijven. Creativiteit is onze hobby. Wij hebben een maatschappelijke functie,  zijn een dorpskantoor en doen ons werk met een missie.  Een sociaal bewogen en onpartijdig notariaat. Anders doen we niet mee. Dat is ons antwoord op marktwerking. Via de huismerksite vraagt u een direkte offerte – direkt resultaat en nooit problemen over de factuur. Die staat van meet af vast via duidelijke voorwaarden. Geen uurtje factuurtje. Het resultaat telt bij ons. Daar staan we voor.

Nieuws:

Hermus notaris is ook vernieuwend binnen de branche.
De crisis heeft ook duidelijke voordelen. Van ons wordt gevraagd te tonen waar we goed in zijn. Iets uitzoeken tot het bot. Vergelijk maar eens met voor de crisis: toen was er veel lucht in het notariaat.  De crisis zorgt ervoor dat alles weeer normaal wordt. Dat is eigenlijk goed voor ons allemaal. Terug naar onze wortels. Degelijkheid.

Nog even onze bijzondere aandachtsgebieden:

Huismerknotaris.nl  voor huis en hypotheek: ons antwoord op marktwerking

“Prijsgunstig” door onze sociale aanpak en het nieuwe werken: Duidelijke prijsmodules dus geen verrassingen. Een moderne transparante  webwinkel: www.huismerknotaris.nl.  De huismerknotaris voor huizen in Son, Breugel en de Regio Eindhoven. De huismerknotaris is  onafhankelijk en bereikbaar voor iedereen.

Hermus Estateplanning-notaris voor familie en vermogen (EPN-notaris).

Ons specialisme is: familievermogens- fiscaal erfrecht en in het verlengde daarvan de nalatenschapsafwikkeling en executele. Puur genieten van maatwerk en creativiteit.

Eigenlijk is het heffen van erfbelasting niet eerlijk. Ondernemers hebben grote vrijstellingen, particulieren niet. In Europa zijn er al vele landen die geen erfbelasting meer kennen. Zolang de erfbelasting er echter nog is, helpen we u die te minimaliseren. Dat doen we door maatregelen tot belastingbesparing bij erven en huwelijk. Graag helpen we u ook bij het uitvoeren van testamenten: executele. De successieaangifte en boedelverdeling zijn bij ons in goede handen. Dat doen we in een familiale sfeer. We luisteren graag naar uw verhaal. Die wisselwerking geeft ons voldoening.

HermusAgri-notaris (VASN) bedrijfsopvolging en ondernemingsvormen  in het Midden- en Kleinbedrijf.

voor het groene Zuid-Oostbrabant (specialisatie VASN). En ook de daaraan gelieerde Flex B.V. We hebben speciaal  voor u vijf flexsystemen ontwikkeld. Die combineren we naar uw wensen. Dat is de vrijheid van een klein kantoor.

Hermus is gekwalificeerd  lid van genoemde specialistenverenigingen. Dat treft u nergens in de Regio Eindhoven-Helmond aan. Meer hierover bij “specialisme”. Onze kennis wordt voortdurend geupdated en getoetst.

Kent u 3d printen?

Een toonbeeld van duurzaam ondernemen. Ons nieuwe werken mede vanuit onze studio in Lieshout sluit daarbij aan. En dat vindt u weer terug in onze betaalbare dienstverlening. Altijd is onze webwinkel open! Dat is het idee. www.huismerknotaris.nl