Samenwonen

Dat is een moment om bij stil te staan. We kennen vele vormen. Elk met eigen regels en mogelijkheden. Daar maken we in Son en Breugel veel werk van. Standaardoplossingen zijn vaak niet de beste. Wij nemen de tijd voor u en tekenen alles voor u uit. Op papier, waar u bijzit. Dat verheldert uw zaak.

Stelt u zich eens voor dat een van de partijen geld krijgt van een ouder en dat investeert in een woning die u gezamenlijk gaat bewonen. Dan zal die partner dat geld terug willen krijgen bij uiteengaan.

Bij overlijden is dat misschien anders. Wij hebben daarvoor een speciaal product ontwikkeld. Goederen en gelden die door door ouders geschonken zijn mogen na overlijden van de partner bij de overblijvende partij blijven om die een extra steuntje in de rug te geven. Want terugbetaling zou hem/haar nog extra in de problemen brengen. Maar bij het aangaan van een nieuwe relatie is het eerlijk dat het geld alsnog terugkomt bij de familie die geschonken had. Dit is de U-bocht constructie die erg gewild is.

Zie hieronder de doorbladerbare briochure over samenwonen en alle juridische aspeecten daarvan. Dat kan als gehuwden en als ongehuwden.

http://epub02.publitas.com/KNB/samenverder/

www.samengaanwonen.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=88&ltemid=88Â