Trouwen

Dat komt nog steeds in het voorjaar veel voor. Hermus notaris adviseert u over het verschil tussen trouwen in gemeenschap van goederen en trouwen onder huwelijkse voorwaarden. Als u niets regelt, dan worden op het gemeentehuis uw beider vermogens in elkaar geschoven en vermengd. Boedelmening. U hebt alles samen en bent met dat vermogen aansprakelijk voor de gemeenschapsschulden.

Huwelijkse voorwaarden

V eel mensen willen toch wat privé houden maar ook samen wat opbouwen. Dat is de uitdaging van het huwelijk.

Hermus Notaris is daarom een fan van het zogenaamde drie vermogensstelsel. (Huwelijkse voorwaarden met een beperkte gemeenschap). Ieder houdt bij die huwelijkse voorwaarden zijn/haar eigen vermogen. Dat kan ook bestaan uit toekomstige erfenissen en schenkingen. Wat men samen tijdens het huwelijk opbouwt valt echter wel degelijk in de gemeenschap. De een kan meer meebrengen en willen investeren in een gemeenschappelijk aan te kopen woning dan de ander. Daar hebben we in Son en Breugel eigen rekenmodellen en beleggingsdeelgenootschappen voor. Zo bouwt ieder behoorlijk wat op, terwijl rekening wordt gehouden met een gewenst rendement op eigen vermogen. In België staat de beperkte gemeenschap in de wet. Nederland heeft daar bij de wijziging van de wet op 1 januari 2012 helaas niet bij aangesloten. Reden waarom we in Son en Breugel het Belgissche stelsel propageren, maar geupdated met Hollands koopmansschap. Wie meer inlegt krijgt dan een hoger rendement. Simpel toch?

Zowel voor gehuwden als voor andere samenlevingsvormen kunnen we die rendementsvisie toepassen. En de bijbehorende testamenten zijn daar op afgestemd. Let op, dat huwelijkse voorwaarden vóór het huwelijk worden getekend. De week daarvoor is een mooie start voor uw toekomst.

Voor een aantrekkelijke prijsstelling toch een mooie maatwerkoplossing: www.eindhovenregio.huismerknotaris.nl. Dat is onze filosofie.