Samenleven

Onze visie op samenleven:

Wij bieden u standaard regelingen voor jonge mensen onder het Huismerklabel, prijsgunstig in combinatie met de aankoop van een woning, maar bouwen het – anders dan de Hema – in overleg met u graag uit tot maatwerk. Dat laatste geldt voor fusiegezinnen, gezinnen met familiekapitaal en grotere vermogens.

Wist u overigens dat er een discussie gaande is over het maken van een wettelijke regeling voor  samenlevers? Eigenlijk is dat merkwaardig want het moderne geregistreerd partnerschap en het traditionele huwelijk bieden  een heel mooi wettelijke vangnet waarvan op notariële voorwaarden  is af te wijken. Door te kiezen voor een geregistreerd partnerschap met als notariële voorwaarden de gemeenschap van aanwinsten – u behoudt het privé kapitaal – kunt u anders dan princiële samenlevers - profiteren van belastingvrij doorschuiven van vermogen bij eventuele beëindiging of overlijden. U kiest dan voor financiële lotsverbondenheid en dat kan fiscaal heel voordelig zijn! Nu nog met huwelijks- of partnerschapsvoorwaarden en straks misschien in de wet.

Maar  als u als beginnende  samenlever financieel onafhankelijk wil zijn (er valt dan dus niets door te schuiven)  dan vermoeien we u in het samenlevingscontract niet met verrekeningbedingen en alimentatieovereenkomsten. De keus is aan u.

Hermus Notaris en EPN-(estateplanning

Samenleven kan onder verschillende juridische vormen. Hieronder staan de mogelijkheden,

De emotie voedt de keuze. Die keuze moet goed voelen.

Bij Hermus Notaris maken we daar veel werk van.  Blader ook verder (brochure) op: http://epub02.publitas.com/KNB/samenverder/