Verkopen

Een medaille heeft twee kanten. De verkoop is de andere kant van de koop. Belangrijk is dat de verkoper aan de koper een goed overdraagt dat beantwoordt aan de verwachtingen van de koper. Dit noemen we: conformiteit. Hierover bestaat veel jurisprudentie.

Meestal draagt de koper de kosten van overdracht. Maar ook kan worden verkocht: vrij op naam. Dat is meestal zo bij nieuwbouw. Maar ook in een tijd waarin er wat stagnatie optreedt bij verkoop kan zo’n aanbod kopers over de streep trekken. De koper krijgt een all-in prijs voor woning, overdrachtsbelasting en notariskosten. Dat is duidelijk en u neemt dan de kosten van overdracht voor uw rekening. Wij doen u dan een mooi aanbod voor de notariskosten.

Bij een overdracht van een pand in onze eigen standplaats krijgt de verkoper een gratis doorhalings(roiements)akte van de hypotheek  ter waarde van bijna € 150. Verder krijgt u dan een vrijblijvend intake-gesprek over life- en estateplanning. De koper op zijn beurt krijgt een mooi totaalpakket. We denken dus vanuit een totaalbeeld.

Dit aanbod geldt voor offerteaanvragen door de verkoper via deze site vanaf  1 maart en we gaan ermee door tot de zomer. Dan profiteert u nog dit jaar van alle fiscale voordelen. Vertel het uw makelaar.

Bij nieuwbouw zit in de koopprijs een behoorlijk stuk aan BTW. Die bedraagt dan 19%.  Bij bestaande bouw is slechts overdrachtsbelasting (6%) verschuldigd. Het moment van overdracht kan dus behoorlijk schelen. Bij projectontwikkeling is dus een goede timing vereist.

We lichten het allemaal graag toe.